Kunstnere på TrAP under Oslo Open

Vi huser fire kunstnere som skal bruke våre kontorlokaler som arbeidsrom og atelier under Oslo Open.

04.03.2025

Bilde fra guidet tur under Oslo Open 2024, i samarbeid med Nøkkel til byen. Foto: TrAP/Sakib Saboor

I Oslo Open-uka åpner TrAP dørene til kontorlokalene for fire kunstnere som vil bruke plassene som arbeidsrom. Kunstnerne har også åpent atelier lørdag den 26. april i Oslo Open-helgen, der de deler pågående arbeid og prosesser med publikum.

Adresse: TrAP, Kabelgata 51, 0581 Oslo

Etasje: 9. etg

Atelieret er åpent lørdag 26. april kl 12-17

Under her vil det følge mer info om de fire kunstnerne og deres praksis:


Franzisca Siegrist

(Hun/henne)

Performance, installasjon, fotografi og video

Jeg jobber hovedsakelig med performancekunst, men også med installasjon, objekter, video og fotografi. Mine performancer er fysiske og visuelle og publikum er gjerne med på en slags reise gjennom ulike stadier av følelser. Spørsmålene jeg stiller er knyttet til migrasjon, tilhørighet, identitet og samfunnsnormer og hvordan min egen bakgrunn og hverdag speiler spesifikke aspekter ved samfunnet vårt. Jeg er interessert i nåtidens filosofiske tanker og hvordan vi mennesker lever i vår tid, samtidig som jeg er opptatt av rene kunstneriske og estetiske uttrykksformer som abstraksjon.

www.franzisca-siegrist.com

Δx=xf−x0 (displacement) #3 / Franzisca Siegrist / Performance / 2023 / Bærum Kunsthall, Fornebu, NO / Foto: Andris Søndrol Visdal
Franzisca Siegrist / Transparten (route of roots) 2 / 2018 / FineArt print on Dibond 100 x 66,5 cm


Farhad Kalantary

(Han/ham)

Farhad Kalantary (Tabriz, 1962) er en norsk billedkunstner og kurator med iransk/amerikansk bakgrunn. Han arbeider med film- og videoinstallasjoner, skulpturer og kunstprosjekter i det offentlige rom.

Kalantary studerte installasjon og film ved San Francisco Art Institute (MFA, 1996), film og video ved San Francisco State University (BA, 1992) og videoproduksjon ved Laney College, Oakland (1987-89).

Kalantary arbeider primært i en ikke-narrativ kontekst, der han kombinerer en selvbiografisk tilnærming med en undersøkelse av mediets formelle og historiske aspekter. Film- og videoverkene hans er opptatt av hverdagslivets poetikk, samtidig som de utforsker det bevegelige bildets potensial og forholdet mellom lyd og bilde. Han forsker blant annet på film- og videokunstens historie i Norge, og på hvordan ulike steder påvirker vår oppfatning av verden.

Kalantarys arbeider har blitt vist over store deler av landet og i utlandet, og de er en del av samlingene til Moderna museum, Oslo kommune og KORO. Kalantary arbeider også som arrangør, og han var medgrunnlegger og kunstnerisk leder for kunstnerinitiativet Atopia: film-video kunst (2003-17) i Oslo. Han bor og arbeider på Nesodden.

www.farhad.no

Angles, no.1 Wood, acrylic paint, size: 60x80x8cm, 2023
Rosenhof HD video, Color, Sound, 13.30 min, 2024


Christian Blandhoel

(Han/Ham)

Musikkinstrument making, readymade hacking, maleri, musikk, tegning, skulptur, multimedia.

Christian Blandhoel er billedkunstner og støymusiker med misjonerende virksomhet.

Har i 2020/2021 jobbet med Musikalske Blekk malerier. Arrangør av Polyføkt støy og ekspermentell musikkfestival. Lager musikkinstrumenter som interaktive skulpturer og til alternativ tilnærming til musikk (do it yourself) som konsept, igjennom prosjekter som My First Recordlabel.

Blandhoel har virke som støymusiker (ijin, Hellofriend, kjøttpøkk m. fl). Som billedkunstner jobber han interdisiplinært med tegning, maleri, fanzine, skulptur/blandede medier, ombygging av bamser, collager, digitalfoto, blekk tegninger, lyd, instrumentmaking osv.

myfirstrecordlabel

ijin

polyfokt

www.blandhoel.com

Subnasjonal folkedrakt/ ny folkemusikk , 2023, til utstillingen Skakke folkedrakter intallasjon
Hello friend (peformance) forann "Fuckbears" 2011-22 (installasjon) på Nasjonal museet 2022 foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland.


Hamid Waheed

(Han/Ham)

Film, video, performance, grafikk

Hamid Waheed er utdanna filmskaper og kunstner som tar i bruk filmmediet, så vel som skriving og performance. Arbeidene framhever bruken av karakterer og dramaturgi i utvida forstand. Begjær og skeivhet ligger til grunne for å utforske politiske, psykososiale forhold, i tillegg til spekulerende handlinger om tid, intimitet og vold. Han utforsker også hvordan historie gjengis og gjenoppstår i diverse medier og arkiver.

Verk har blitt vist en rekke steder, blant annet ved Historisk museum, Fotogalleriet og Kunstnernes Hus (Oslo); METEOR internasjonale teaterfestival og KODE (Bergen); Open Out Festival og Tromsø Kunstforening (Tromsø), Nikolaj Kunsthal og Den Frie Udstillingsbygning (København); Rencontres Internationales Paris/Berlin. I 2020 vant han Kritikerprisen under Nord-Norsken og var i 2022 en av tre nominerte til Blix-prisen. Waheed er også del av kunstkollektivet HÆRK.

verbalkunstfilm.com

Papegøye, Hamid Waheed Video- og tekstilinstallasjon, 2019 KODE, detaljbilde av Dag Fosse
Taking Root, Hamid Waheed Teaterstykke, 2021 Open Out Festival, dokumentasjonsfoto av Daniela Toma