Karrieredag hos Kuben vgs.

Veien inn i kulturlivet varierer ofte fra person til person. Innenfor kulturlivet finnes det mange muligheter som kanskje ikke blir snakket nok om, som gjør at unge folk ikke vet om mulighetene innenfor feltet.

20.12.2022

- Jeg visste ikke at det var så mange muligheter, jobb og sånt.. Jeg trodde at hvis jeg valgte en linje, var det det jeg skulle jobbe med for resten av livet mitt. Men det er jo ikke sånn, det var noe nytt for meg og det likte jeg. - Maria (15 år)

TrAP arrangerte en karrieredag full med foredrag og inspirerende presentasjoner av folk fra kunst- og kulturlivet der de viste sin vei inn i kulturlivet for rundt 150 elever fra yrkesfaglinjene på Kuben. I tillegg ble det presentert muligheter som ikke nødvendigvis mange tenker på når de lurer på om de skal velge en karriere innenfor kulturlivet.

- Idag viser vi elever på Kuben ulike veier man kan gå for å få en karriere i kulturlivet. Vi har med oss store arbeidsgivere, Øyafestivalen, Oslo Museum, og flere andre. Vi har også med KHiO for å vise at det også går an å bli kunstner forteller daglig leder for TrAP, Hilde Ghosh Maisey med et stort smil.

Arbeidsgivere som ble med og presenterte var Øyafestivalen, Nationaltheatret, Oslo Museum, KHiO (både studenter og lærere), Deichmann og TrAP som viste sitt eget prosjekt; Nøkkel til byen.

Etter presentasjonene sto vi på stand, der elever var velkomne til å stille spørsmål og få vite mer om mulighetene.

- Jeg lærte at det er veldig mye å gjøre i denne verden, jeg trodde ikke at det var så mye, fortalte 16 år gamle Ronec.

Responsen vi fikk på denne karrieredag var veldig fin, og vi håper at dette er noe vi kan fortsette å gjøre i fremtiden.

År:

2022

Kategori:

Nettverk