Drømmesnakk

I samarbeid med Nobels Fredssenter, Plan Norge og Oslo World Music Festival byr vi på samtaler om tro, håp og drømmer, video og musikk.

06.03.2015

Samtalen ledes av Simen Ekern, debattredaktør i Dagbladet. Med Helen Bjørnøy (Plan Norge), Jason Diakité (Timbuktu), filmskaper Alex Lyngaas, fotograf Espen Rasmussen, kunstner Kjetil Skøien, vokalist i bandet Forza, Babak Ziai, musiker Mahsa Vahdat og komponist og sanger Rim Banna.

Vi inviterer til møte med mennesker som med musikk eller ord, bistand eller journalistikk, foto eller videokunst har noe å fortelle. Felles for dem alle er at de har et sterkt engasjement og har klart å skape noe fore seg selv og andre, og at de har utgjort en forskjell. Vi byr på et knippe gode samtaler og interessante fortellinger og kunstneriske innslag med video og musikk.

Deltagere:

Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan Norge. Bjørnøy er en erfaren og engasjert leder med stor evne til å inspirere. Hun vil fortelle om hvordan Plan Norge arbeider med å gi barn og unge håp og muligheter til en bedre fremtid.

Jason Diakité, også kjent som Timbuktu, svensk hip hop-artist. Timbuktu er opptatt av å bruke musikken til å inspirere andre, spesielt ungdom, til å tro på seg selv og følge drømmene sine. I høst reiser han til Senegal for Plan Norge for å være med på å bygge opp ett musikkstudio. Vi viser deler av filmen fra dette besøket.

Alex Lyngaas, filmskaper og brettentusiast, ble i sommer med Plan Norge til Uganda, der han fikk frie tøyler, og laget video-dagbok-serien "Uganda Blues", om sine møter med folk og samfunn. Serien kunne følges på dagbladet.no.

Espen Rasmussen, fotograf og bildesjef i VG. Rasmussen er prisbelønnet norsk fotograf og aktuell med utstillingen "Transit" på Nobels Fredssenter og boken med samme tittel. Rasmussen har laget et nært og aktuelt portrett av enkeltmennesker blant verdens millioner av flyktninger.

Kjetil Skøien, kunstner. Vi viser snutter av film fra Skøiens forestilling Larache, vist på Den Norske Opera & Ballett 7. - 11. oktober i år. Forestillingen har “drømmer” som et av sine teamaer, billedliggjort gjennom marokkanske unge menns drøm om et bedre liv i Europa.

Babak Ziai, vokalist i bandet Forza, er en ung mann med store drømmer og høye mål. Forza er et band med en helt spesiell historie og opphav, som sprang ut av musikalske møter på et asylmottak. Flere av bandmedlemmene har bakgrunn som flyktninger og språkmangfoldet i bandet er stort. Babak Ziai vil fortelle om fortiden og fremtiden til et band som høster strålende kritikker og er i ferd med å slå igjennom stort.

Mahsa Vahdat, iransk sanger og musiker. Vahdat er kjent for sitt engasjement for ytringsfrihet, blant annet gjennom den uavhengige organisasjonen Freemuse, som jobber for musikere og komponisters arbeidsforhold i lukkede deler av verden. Vahdat er utgitt på KKV og en av bidragsyterne på utgivelse ”Vuggesanger fra ondskapens akse”.

Rim Banna, palestinsk sanger og komponist. Banna er blant annet kjent for sine moderne tolkninger av tradisjonell palestinsk folkemusikk. Hun er utgitt på KKV, og i Norge blant annet kjent for sitt bidrag på ”Vuggesanger fra ondskapens akse”. Hun er også kjent for sitt engasjement for Palestinernes sak.

År:

2011

Kategori:

Seminar

Dato:

5. november 2011

Sted:

Oslo