Busi Ncube

Når mbira-spilleren og vokalisten Busi Ncube står på scenen i Verkstedet i Tromsø på Fredag 6. oktober blir det et gjensyn med stemmen som gjestet Tromsø sammen med Womens Voice og Mari Boine i 2003.

06.02.2015

Busi Ncube med bandet bestående av Dag Pierre, Peter Mujuru, Halvor Voldstad, Antonio Torner og Themba Ncube. Busi startet sin karriere i Zimbabwe i 1980 i den legendariske gruppa Ilanga og ledet senere Band Rain. Hun har lånt stemmen sin til mange av Sør-Afrikas mest populære band. I det siste har hun samarbeidet med Chiwoniso Maraire, Zwai Mbula, Ivan Masuze, Womens Voice og Mari Boine – de to siste har hun turnert Norge sammen med.

Hennes nye band har eksistert siden 2010 og de opptrådte under Oslo World Music Festival og MELA i 2011. Samme band var på scenen under årets by:Larm i Oslo. Bandet har nettopp vært på turneer i England og legger nå turen innom Tromsø.

Tromsø World Music Festival i samarbeid med TrAP har gleden av å presentere Busis nye prosjekt for byens World Music-entusiaster. Kveldens artist trekker oss inn i noe av kjernen av Zimbabwes mbira- og vokaltradisjoner – som alle er å finne i hennes siste utgivelse "Salulandela", utgitt av Etnisk Musikk Klubb.

Konsert på KulturHuset i Tromsø fredag 6. oktober kl. 20.00.

I samarbeid med By:Larm presenterte vi også Busi Ncube med band i Oslo f
redag 17. februar 2012

Foto: Jimmie Poots

År:

2012

Kategori:

Musikk

Dato:

6. oktober

Sted:

Tromsø