Brazil Music Night med Nelson da Rabeca

TrAP hadde gleden av å presentere den verdensberømte musikeren Nelson da Rabeca som årets hovedgjest, i en forrykende festforestilling av brasiliansk musikk på Cosmopolite. Med Rolf-Erik Nystrøm og Celio de Carvalho, gjestet av POING, Grupo Zanza og Eduardo Agni.

20.02.2015

Det var en glede å ønske velkommen til konsert med Nelson da Rabeca, samspill med Rolf Erik Nystrøm og Celio de Carvalho, og med gjestene Frode Haltli og Håkon Thelin i gruppen POING, som bidro til en unik forening av tradisjonell forró og lydhør jazz.

Konserten ble innledet av den brasilianske gitaristen Eduardo Agni, som med sin helt spesielle teknikk skriver seg til en klassisk gitartradisjon, ifølge med Lius Baruch på perkusjon.

Nelson da Rabeca og hans kone Donna skapte like stor stemning i Oslo som de tidligere har gjort i Tromsø, Trondheim og Steinkjer. Nelson satte rytmen, mens scenen gradvis ble fylt opp av Celio de Carvalho, Rolf-Erik Nystrøm, Håkon Thelin og Frode Haltli (POING), og deretter Wagner Campos som gjestegitarist og Lidia Pinheiro som Nelsons rabeca-lærling på de to siste nummerne.

Til slutt spilte Grupo Zanza til fest, for de som fortsatt hadde krefter igjen til å danse. Gruppen består av Vera Americo (vokal), Gerardo Orego (bass), Lorenzo Nardocci (piano), Antonio Torner (trommer), Kenneth Ekornes (perkusjon) og Per Einar Watle (gitar, cavaquinho).

Nelson dos Santos, best kjent som Nelson da Rabeca, ble født i Joaquim Gomes i 1929. Han er selvlært, men har oppnådd en enorm anerkjennelse for sin ivaretakelse av en viktig musikktradisjon, en tradisjon som han også har bidratt sterkt til med egen musikk. Han har spilt med flere av de største brasilianske musikerne, som Hermeto de Pascoal, og det kommer besøkende fra hele verden til hans hjem i Marechal Deodoro. Selv om brasilianere over hele verden kjenner hans musikk, har han aldri tidligere vært utenfor Brasil. Nelson da Rabeca har fått artistnavn etter hovedinstrumentet sitt, rabeca, men spiller også accordión. Han er en institusjon innenfor for den folkelige og rurale forró-tradisjonen, en heftig rytmisk musikkart kjent over hele Brasil, men med hovedfeste i Pernambuco-regionen i nordøst. Forróen har over de siste 15 årene fått en oppblomstring gjennom fusjon med rock og populærmusikk.

År:

2011

Kategori:

Musikk

Dato:

19. mars 2011

Sted:

Oslo

Produsert av
TrAP
Samarbeidspartnere
Rolf-Erik Nystrøm
Produksjonsselskapet Ompa
De Carvalho Productions
Støttet av
Fond for utøvende kunstnere