Abdulrahman Surizehi med gjester

Realisekonsert med Abdulrahman Surizehi. Med seg på scenen har han sang ved Rostam Mirlashari, hardingfele ved Anne Hytta, tabla ved Master Elyas og dikt ved Erling Kittelsen.


06.02.2015

Abdulrahman Surizehi kommer fra Balochistan i Iran, men bor i Norge. Han spiller det tradisjonelle strenginstrumentet benju, er ifølge kjennere en av verdens beste benju-spillere, og en levende legende i Iran, Pakistan, Afghanistan og deler av India. Surizehi vant den norske Folkelarmprisen i 2006 i åpen klasse for de doble albumet "Love Songs and Trance Music from Balochistan". For samme album ble han tildelt den prestisjetunge tyske musikkprisen "Preis der Deutschen Schallplatten Kritik".

Anne Hytta er både solist og med i flere ensembler, som trioen Slagr og britisk-baserte SYM. De siste årene har hun studert Balochimusikk, og bruker hardingfele til å gi den tradisjonelle musikken en ny vri.

Rostam Mirlashari synger tradisjonell og moderne musikk fra Baluchistan. Han er vokalist i gruppen Padik, og er grunnlegger og sanger i den iinternasjonale gruppen Golbang, som har gitt ut fire kritikerroste album.

Erling Kittelsen er en norsk poet og forfatter.

År:

2011

Kategori:

Musikk

Dato:

26. februar 2011

Sted:

Oslo

Produced by
TrAP