Lyd med Bjørn Torske og Sex Tags

Elektonikamusiker Bjørn Torske møtte kunstnergruppa Sex Tags til en lydkunst-performance under åpningen av "I Nasjonalmuseets blindsone", under en trapp i Trondheim.

18.08.2015

Kunstnerne skriver om seg selv:

"Bjørn Torske er en av de tidlige utskudda fra Tromsø innafor House og Techno musikk siden tidlig 90-tallet. Med en genuin skjevhendt tilnærming til alle sjangere han er innom på sin kontinuerlige musikalske milepæle er det ofte med de obskure sideprosjektene både humoren og musikken treffer dartskiva på midten. Dette er prosjekter som er like hverdagslige som lokale og ofte dukker dem opp som et motsvar til en spøk som satt godt.

Brødrene Sex Tags fra Moss svømmer i samma farvann, og med firfota sleivspark tidvis fra Østfold, Bergen og det store utland har de gitt ut en større vinylkatalog rotfesta i alternativ House, Techno, Dub, Disco samt lydeksperimenter fra liveopptredener og lydinstallasjoner. Det finnes også et tegnearkiv på titusenvis av tegninger, en livslinje av flyveblader og magasiner mm.

Torske og Sex Tags har samarbeida på både plate og liveopptredener et flust av ganger de siste 10 åra, og til åpninga på Trondhjems Kunstforening har Torske blitt sendt en liten lyd-rebus fra Sex Tags. Dette er startgropa for en felles framføring på åpningsdagen, et improvisert lydkollasje på mellom 1-4 timer, presentert utafor muséet, mest sannsynlig under en trapp.

Vi ønsker velkommen til lytting."

Performancen var del av åpningen av vandreutstillingen I Nasjonalmuseets Blindsone, på Trondhjems Kunstforening 27. august. Denne utstillingen er produsert av Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur i samarbeid med TrAP og turnerer Norge i en to-års periode. Kurator for utstillingen er Samir M'kadmi.

År:

2015

Kategori:

Visuell kunst, Musikk

Dato:

27. august

Sted:

Trondheim

Produsert av
TrAP
Samarbeidspartner
Trondhjems Kunstforening
Relaterte prosjekter