10 undersøkelser: Kunstig intelligens

Årets utgave av 10 undersøkelser handler om noe som det har vært snakk om hyppig de siste månedene, nemlig kunstig intelligens!


Vi lever i en digital virkelighet, der avstanden mellom oss både er kort og lang. I år tar avisen for seg en side ved denne tilværelsen, der hver enkelt bidragsyter på hver sin måte undersøker hvordan kunstig intelligens kan påvirke oss. Er det en løsning på våre problemer, eller gir det oss nye utfordringer?


Tanken bak årets tema henger med diskusjoner rundt framtida, og hvordan vi i det siste har vært vitne til et slags første møte med kunstig intelligens. Selve teknologien er ikke ny, men tilgjengeligheten er. Dette har både skapt debatt og uro, men hvordan det kanskje kan bli eller ikke kan du lese om i årets utgave.

Årets bidragsytere er Sarah Zahid, Neslihan Ramzi, Lara Okafor, Arthur Wonder, M. Seppola Simonsen, Amir Asgharnejad, Fransisco Briceno og Javad El Bakali som har blitt intervjuet av Faduma Mohamud, Namra Saleem som også er redaktør og João Doria de Souza som også står for grafisk design.

Avisen blir distribuert gjennom Klassekampen 26. august, og kan også lastes ned som PDF (se boblen under teksten). Den blir snart også å finne på utvalgte biblioteker og kunst-venues.

Vil du gi oss tilbakemelding på årets 10 undersøkelser? Da kan du svare på denne spørreundersøkelsen her: Tilbakemelding på 10 undersøkelser. Tusen takk for at dere hjelper oss med å forbedre vårt tilbud.

Kategori:

Litteratur

Støttet av
Kulturrådet
Oslo Kommune
Viken Fylkeskommune
Fritt Ord
Relaterte prosjekter