Wagëblë

Wagëblë fra Senegal beskriver musikken sin som Rap Afro. I juni brakte vi Waterflow og Eyewitness tilbake til Norge.

20.03.2015

Wagëblë ble etablert i 1997 i Thiraroye, en fattig forstad til hovedstaden Dakar. Gëblë betyr direkte oversatt «ghetto», på wolof. Wa betyr «å komme fra». Med andre ord, Wagëblë forteller at denne gruppen kommer fra ghettoen. Ut av ordet har de så ledet begrepet «gëblement», et uttrykk for gruppens filosofi, om å være tro mot seg selv og omgivelsene sine. Waterflow er gruppens karismatiske frontfigur. Han er en skarp kommentator til senegalesisk dagsorden, der hvor hans partner Eyewitness er gruppens poet og øyenvitne på vegne av landets svakstilte ungdom.

Norgesturneen til Tromsø, Drammen og Oslo ble organisert av Du store verden! Fredag 12. juni ble Wagëblë i tillegg invitert til å varme opp for legendariske Talib Kweli og hans gruppe Idle Warship på Rockefeller i Oslo.

Det var ikke første gang vi presenterte Wagëblë for et norsk publikum. I 2008 opptrådte de på vår festival Total Global, og i 2006 gjorde vi en svært vellykket turné. Til denne turneen produserte vi også albumet 2 worlds 1 struggle av Wagëblë med gjesteartister Minoritet1, Mørk Atmosfære, Ras Steven, Jas, Hugo Bo$, Amina og Pumba. Den ble spilt inn i studio hos X-Ray ungdomshus, produsert av Rumblin' og utgitt i samarbeid med Du Store Verden! i 2006.

Konserter

År:

2009

Kategori:

Musikk

Dato:

11.-21. juni 2009

Sted:

Tromsø, Oslo, Drammen

Produsert av
Du Store Verden!
Støttet av
Norsk kulturråd
Norad