Unni Løvlid & Eva Quartet i mausoleet

Den norske kvederen og møter den legendariske bulgarske quartetten til en magisk konsert i Vigelands mausoleum.


20.02.2015

To dager etter at Unni Løvlid og Eva Quartet opptrådte under Festspillene i Bergen, gjorde de en eksklusiv opptreden i Emanuel Vigelands Museum og mausoleum i Oslo. Gruppen gjorde to konserter, klokken 17.00 og 18.00, hver konsert for et publikum på 30 mennesker. Konserten ble arrangert av TrAP.

Musikalsk er dette et møte mellom vokalkraft fra Øst-Europa og norsk kvedekunst, hvor den norske kvederen Unni Løvlid opptrer sammen med den bulgarske Eva Quartet. Sistnevnte er fire av stjernesangerne fra det legendariske bulgarske damekoret Le Mystère des Voix Bulgares, et av verdens fremste a capella-ensembler. Eva Quartet bygger på sitt hjemlands eldste folketradisjoner i diafonisk sang og deler med norske Unni Løvlid å ha brakt med seg folkearven inn i en samtidig og eksperimentell setting. De som tidligere har besøkt Vigelands mausoleum, vet at dette er et rom med uvanlig klangrik akustikk, noe som gjorde konsertene til en unik opplevelse.

Unni Løvlid kommer fra Hornindal i Sogn og Fjordane og er av Norges fremste folkesangere. Hun er en allsidig musiker med stor erfaring fra vidt forskjellige prosjekter innen norsk folkemusikk, samtidsmusikk og elektronika. Løvlid har gitt ut tre soloalbum: So ro liten tull, Vita og Rite. Hun har spilt med musikere som Frode Haltli, Hild Sofie Tafjord, Lene Grenager, Håkon Kornstad, Terje Isungset, Rolf-Erik Nystrøm, Becaye Aw, Anhua Dongliang, Harpreet Bansal, Thomas Strønen, Steinar Ofsdal og ulike kor, ensembler og orkestre. Løvlid er medlem av trioen Seven Winds sammen med Rolf-Erik Nystrøm og Becaye Aw og av trioen Rusk, sammen med Frode Haltli og Vegar Vårdal. Se mer på myspace.com.

Eva Quartet består av Gergana Dimitrova (sopran), Sofia Kovacheva (mezzo), Evelina Christova (alt), Daniela Stoichkova (kontra alt) og Milen Ivanov (dirigent, bassbariton, sekkepipe). Kvartetten har av noen av de beste bulgarske kvinnelige stemmene av i dag, med fire unge solister fra det verdenskjente kvinnekoret Le Mystere des Voix Bulgares. Gruppen ble startet av de fire kvinnene i 1995. Repertoaret til kvartetten består av eldre bulgarsk musikk og kirkelige hymner, samt mer moderne musikk. I 2011 lanserer Eva Quartet albumet "The arch", spilt inn sammen med den nå avdøde franske musikeren Hector Zazou. Albumet har med gjester som Laurie Anderson, Bulgara Group, Cecilia Chailly, Antoni Donchev, Robert Fripp, Bill Frisell, Djiavan Gasparian, Mehdi Haddab og Carlos Nunez. Se mer på myspace.com.

År:

2011

Kategori:

Musikk

Dato:

28. mai 2011

Sted:

Oslo

Produsert av
TrAP
Relaterte prosjekter