Språk + ord = Identitet?

Hvilke ord brukes til å beskrive representasjon og identitet i Norge? TrAP og Nasjonalbiblioteket inviterer til digitalt seminar og workshop om språk, ord og identitet.

12.05.2021

Foto: Aleyda Rocha

Språk skildrer ikke bare opplevelsene våre, men kan konstruere dem også. Redselen for å bruke ord feil kan skape hemninger i dialog om identitet og tilhørighet.

Det sies at man her i Norge i stor grad har importert og overtatt andre språks ord og begreper for å beskrive identitet og ulikheter i folkegrupper, nasjonaliteter, hudfarge og seksuell legning. Trenger vi egne norske begreper som passer bedre til vår nordiske virkelighet? Særlig bruken av historisk funderte uttrykk kan være vanskelige å forsvare. Hva med å lage nyord? Og hvordan få nyord implementert i språket?

TrAP og Nasjonalbiblioteket inviterer til seminar og workshop med kunstner Aleyda Rocha, oversetter Ika Kaminka, forfatter Guro Sibeko, professor Kristin Ørjasæter og forskningsbibliotekarer Michelle Tisdel og Lars Johnsen. Med dette arrangementet utforsker vi ord, språk og fremstillinger av identitet.

Daglig leder i TrAP, Hilde Ghosh Maisey, vil lede en workshop via plattformen Padlet under arrangementet. Klikk på denne lenken for å delta: Workshop padlet. Padlet er tilgjengelig på alle digitale enheter, uten nedlastning eller forhåndsregistrering.

Dette er et digitalt arrangement. Arrangementet strømmes live på nb.no 2. juni kl. 13:00-16:30. Trykk her for å komme til facebook-event.

Kategori:

Seminar

Dato:

2. juni