Padik Høstturné

TrAP inviterer denne høsten til konserter i Norge med den norsk-svensk-baluchiske gruppen Padik, som turnerer for første gang i Norge.

04.12.2014

I gruppen finner vi den norskbaserte baluchiske benjumesteren Abdulrahman Surizehi, samt Anne Hytta fra blant annet gruppen Slagr på hardingfele. Den baluchsiske sangeren Rostam Mirlashari synger til daglig i den populære svenske gruppen Golbang og har stjernestatus blant det iranske publikummet i Skandinavia. Den baluchiske perkusjonisten Vahid Balouchnasab er hentet til Norge speiselt for turneen og gruppens fjerde medlem.

Abdulrahman Surizehi kommer fra Balochistan i Iran, men bor i Norge. Han spiller det tradisjonelle strenginstrumentet kalt benju, og er ifølge kjennere en av verdens beste benju-spillere. Surizehi vant den norske Folkelarmprisen i 2006, i åpen klasse for de doble albumet "Love Songs and Trance Music from Balochistan". For samme album ble han tildelt den prestisjetunge tyske musikkprisen "Preis der Deutschen Schallplatten Kritik".

En kan lettest gjøre seg opp et inntrykk av hvordan gruppen fremstår live ved å se her. Basis er folkemusikk fra Baluchistan, en region uten nasjonstatus som i dag er å finne delvis i Iran og delvis i Pakistan. Med Anne Hyttas hardingfele skjer det en samklang av strenger hvor et norsk folkemusikk-lydbilde spiller med. Gruppen har eksistert i en tiårsperiode, men har med Anne Hytta får en vitalisering som gjør at den etterspørres stadig mer også internasjonalt. I 2011 spilte gruppen blant annet flere konserter på den arabiske halvøya og opptrådte live på BBC, i forbindelse med feiringen av iransk nyttår. Gruppen spilte også i København på TrAPs invitasjon i forbindelse med Womex i høsten 2011.


Konserter:
27. September 18:30 Strømsø Kirke, Drammen Sacred Music Festival
19 October 20:00 Riksscenen, Oslo
24 October 21:00 Arendal kulturhus, Arendal
10 November 14:00 Vårt Hjem, Steinkjer, Hilmarfestivalen 2012

Les mer om Padik på www.padik.se og Facebook.

År:

2012

Kategori:

Musikk, Turné

Dato:

27. sep—10. nov

Sted:

Norway

Relaterte prosjekter