grense_løs / bound_less

I denne gruppeutstillingen med ny internasjonal samtidskunst samarbeidet vi med Riksutstillingene og Stenersenmuseet, og tok 12 nyskapende kunstnere på turné over hele landet.

20.03.2015

Unge kunstnere etablerer nye, alternative nettverk og har en mer sammensatt bakgrunn for sin produksjon og tenkemåte enn tidligere generasjoner. Vi har erfart tendensene, men nå vil bredden og kvaliteten på det komme tydeligere frem gjennom mønstringen av 12 unge kunstnere/kunstnergrupper som er tatt ut til å delta i grense_løs. Den anerkjente engelske kurator Henry Meyric Hughes har stått for utvalget sammen med Øystein Ustvedt, tidligere museumsleder ved Stenersenmuseet.

Grense_løs presenterer kunstnere som bevisst velger seg alternative nettverk til de som opprettholdes av nasjonale og andre mer etablerte institusjoner. Utstillingen tilbyr et skråblikk på kunstscenen slik den fortoner seg i vår globaliserte verden, der nye nettverk oppstår og flerkulturelle bakgrunner blander seg friskt og uhemmet og tilfører kunstscenen ny energi. Utstillingen var del av hundreårsmarkeringen for Norges uavhengighet.

Kunstnerne som deltar er Øystein Aasan, Robert Alda, Jan Braar Christensen, Camilla Dahl, Danger Museum (Øyvind Renberg og Miho Shimizu), Guri Guri Henriksen, Samira Jamouchi, Farhad Kalantary, Tone-Lise Magnussen, Eline McGeorge, Samir M'kadmi, Maria Vagle og Hege Vadstein. Les mer om kunstnerne her.

I forbindelse med utstillingsåpningen i Oslo fredag 18.-20. februar vistes performance / installasjon av Camilla Dahl, "I-duel 2", utført av Clare Thornton, "Overheadperformance" av og ved Hege Vadstein og Maria Vagle og "Skrelleevent" av og ved Guri Guri Henriksen.

En katalog til utstilligen, med tittel grense_løs / bound_less, ble utgitt av Du Store Verden! i 2005. Den inneholder tekst av Henry Meyric Hughes.

Turnérute:

År:

2005

Kategori:

Visuell kunst

Dato:

18. februar 2005 - 4. juni 2006

Sted:

Turné

Kurator
Henry Meyric Hughes
Produsert av
Du Store Verden!
I samarbeid med
Riksutstillingene
Stenersenmuseet
Støttet av
Hundreårsmarkeringen Norge 2005
Norsk kulturråd
Oslo kommune
Verk avbildet
Jan Christensen
Samir M'kadmi
Maria Vagle og Hege Vadstein
Guru Guri Henriksen
Robert Alda
Camilla Dahl