Busi Ncube med band på Cosmopolite

Busi Ncube hører til blant det sørlige Afrikas mest spennende stemmer og er en profilert musiker i sitt hjemland Zimbabwe. Hun har delt scene med blant annet Miriam Makeba, Youssou n'Dour, Marie Boine. Vi hadde gleden av å presentere Ncube på Cosmopolite under årets Oslo World Music Festival.

06.03.2015

Her i Norge stiftet vi først bekjentskap med henne som frontfigur og vokalist i den mulitnasjonale gruppen Women's Voice. Nylig flyttet Busi til Norge for å bygge opp et nytt band og komme nærmere drømmen om å etablere seg på det europeiske markedet. Med i bandet har hun blant annet fått med seg Ivan Mazuze, også han ny i Norge fra i år. Dette året mottok Mazuze i sitt hjemland prisen for beste album i kategorien contemporary jazz ved South African Music Awards.

Når Busi Ncube og hennes band gikk på scenen på Belleville kl 22.30, kunne publikum glede seg over en tett fusjon av tradisjonell musikk fra Zimbabwe, sørafrikansk populærmusikk, jazz, rock og funk. Bandet bestod av Busi Ncube som vokalist og på mbira, Peter Mujuru (bass gitar og vokal), Garry Redding (gitar), Antonio Torner Mora (trommer), Dag Pierre (rhythm guitar) og Ivan Mazuze (saxofon).

Foto: Jimmy Poots

År:

2010

Kategori:

Musikk

Dato:

5. november 2010

Sted:

Oslo

Produsert av
Du Store Verden!
Samarbeidspartnere
Cosmopolite Scene
Oslo World Music Festival
Støttet av
Oslo Kommune