We Do – Norges første polske festival

- Vi lever samen, likevel kjenner vi ikke hverandre så godt, sier Żaneta Kruszelnicka, kurator og prosjektleder for We Do

15.07.2019

Det er nesten 100 000 mennesker med polsk bakgrunn i Norge. Likevel er det ikke særlig mange polske eventer som de kan relatere seg til. Enda.

We Do-festivalen blir Norges første polske festival og vil foregår over fem dager 10-14. september. Żaneta Kruszelnicka er initiativtaker og prosjektleder for festivalen, og TrAP er med som stolt samarbeidspartner.

Vi ønsker å gi Oslos innbyggere en sjanse til å forstå sine polske naboers samtidskultur og bli kjent med etablerte kunstnere fra Polen. For de med polsk bakgrunn som er bosatt i Norge, særlig Oslo, er festivalen en mulighet til å vise frem hjemlandets kultur. Det er også et bidrag til at norsk kunst og kulturliv skal åpne opp for og gjenspeile det kulturelle mangfoldet i befolkningen i dagens Norge.

- Vi trenger representativitet, sier kurator og prosjektleder for We Do, Żaneta Kruszelnicka.

- Men det handler ikke bare om representativitet, men også at folk får vite mer om polsk kultur, som nok mer mangfoldig enn folk er klar over, legger Kruszelnicka til.

- Vi lever samen, likevel kjenner vi ikke hverandre så godt, sier Kruszelnicka, som også selv er kunstner og kunstformidler.

Med Contemporary Polish Culture Festival - We Do får Oslos innbyggere sjansen til å oppleve og arbeide med sentrale utøvere i polsk kulturliv, gjennom forestillinger og workhops.

Det blir et variert program hvor vi blant annet inviterer et polsk danseensemble til forestilling og til å holde workshops, en rekke musikere, både utøvere av polsk tradisjonell “white voice singing” og to polske elektronikamusikere for konserter og workshop for voksne og barn. Vi inviterer også den kulinariske kunstneren Monika Kucia med det konseptbaserte og prosjektet “Taste of Sea, Taste of the North». Ikke minst tilbyr vi et visningsprogram av ny polsk dokumentarfilm med tilhørende filmworkshop.

Målet med We Do-festivalen er å skape en møteplass for kreativ produksjon og internasjonal dialog hvor ukjent og variert polsk levende kunst og kultur får visningsrom gjennom musikk, scenekunst, film og visuell kunst.

Mer info kommer på http://wedo.no og på våre sosiale medier kontoer. Følg med!

År:

2019

Kategori:

Visual Art, Performing Arts, Music, Film

Dato:

10-14. september

Sted:

Oslo

Støttet av:
Kulturrådet
Oslo kommune
Fritt Ord