We Do-festivalen 2021

For tredje år på rad arrangeres den polske samtidsfestivalen We Do i Oslo.

24.08.2021

- Det er godt over 100 000 mennesker med polsk bakgrunn i Norge, likevel gjenspeiles dette knapt i norsk kunst- og kulturliv. Dette prøver vi å gjøre noe med, sier festivalsjef Zaneta Kruszelnicka.

We Do-festivalen finner sted 15.-19. september, og i år vies det ekstra oppmerksomhet til temaene toleranse og likhet.

Viktige stemmer

- Gjennom aktivitetene våre ønsker en en inkluderende, åpen og vennlig tilnærming. Vi oppfordrer til å skape og samarbeide og vil at festivalen skal oppleves som et trygt rom, forteller Zaneta.

Til festivalen er flere kvinnelige artister og ledere invitert.

- Vi ser på deres stemmer som ekstremt viktige og verdifulle, sier festivalsjefen.

På festivalen kan man oppleve et utvalg filmer regissert av filmskapere som tar på vanskelige temaer som vold i hjemmet, utvandring og lignende. Blant annet får man se filmer fra Her Docs-festivalen fra Warszawa som har temaer som likestilling, grunnleggende rettigheter, seksualitet, kropp og identitet og stereotypier i oppfatningen av kjønn og sosiale roller.

Hjertet til festivalen

Oslos innbyggere får mulighet til å samhandle med utøvere fra et ungt og samtidig polsk kulturliv, gjennom en serie aktiviteter i visningsrom og i offentlig rom i danseforestillinger, filmvisninger, en utstilling, konserter, samt verksteder. Sistnevnte er hjertet til festivalen ifølge Zaneta.

Les mer om workshopene her:

Målet er å nå ut til et størst og bredest mulig publikum og å lage en møteplass for skapende og kreative prosesser og internasjonal dialog, for samtidig presentere mindre kjente moderne uttrykk fra polsk kunst og kultur.

- Vi gleder oss masse til å fylle Oslos gater med kreativ polsk energi, som lenge har vært en viktig del av Norges raskt voksende hovedstad, avslutter festivalsjefen.

Les mer om festivalen HER.

Støttet av:
Kulturrådet
Fritt Ord
Polish Tourist Organsation
Den Polske Ambassaden
LOT
Polish Institute Sweden
Clockwork Bemanning