Kubaparken – Musikk for alle

I år har scenen i Kubaparken fått nytt navn, og en del av programmet kurateres av artisten Samsaya.

09.08.2021

For 22. år på rad har Pacha Productions med Ricardo Sanchez i spissen, sammen TrAP og Tukthuset, gleden av å invitere til et stort og flerfoldig musikkprogram i Kubaparken. Dette er en scene som ikke lar seg presse inn i en sjanger, men som heller kjennetegnes ved å ha et bredt og mangfoldig publikum og uttrykk. Scenen er som ved tidligere år programmert av Ricardo Sanchez, men i år har vi invitert musiker Samsaya inn til å kuratere inn en egen bolk for ung og spennende Oslo-musikk. Ikke minst har scenen fått et nytt navn.

Hvorfor ville dere kalle scenen for «Kubaparken - Musikk for alle»?

Samsaya
Samsaya, fotografert av Martine Stenberg.

- Kubaparken har en helt spesiell plass i Oslo sitt hjerte, dette er parken der alle er velkomne. For meg er det en plass der jeg har kunnet feire min unikhet og samtidig vært en del av felleskapet. Derfor falt det naturlig å hente den følelsen frem i navnet, sier Samsaya.

Ricardo forteller at de skal presentere musikk som har med seg elementer fra hele verden.

- Fra Afrika, Latin-Amerika, Asia, Midtøsten, Europa og så videre. Dette er virkelig en coctail av flotte lyder og farger fra hele vårt planet.

- Oslo vokser og har fått spennende hybrider av tradisjoner og uttrykk som ikke lar seg sette i bås. Det er det jeg forbinder med parken og det er det denne scenen feirer; nemlig trygghet i unikhet og rom for alle, legger Samsaya til.

Samsaya, du skal kuratere en egen bolk på scenen i Kubaparken – hva har du tenkt på da du skulle velge artistene som skulle spille?

- Jeg har latt følelsene styre og latt tankene ligge! Musikk treffer meg best i kroppen og hjertet. Gåsehuden og tårekanalene mine har valgt ut disse artistene.

Og artistene hun valgt er garasje pop duoen FLTY BRGR GRL, singer-songwriter Deborah Beyene, RnB-artist PEGAH, pop-droning Paria som har med seg elementer av RnB og hip hop i musikken, og Sid Hart som blander sin indiske og søramerikanske arv i indie-elektroniske rytmer.

- Det er både tekstlig perspektiv, fraseringer, toner og uttrykk som gjør hver og en av dem så unike. Det er som å gå forbi et åpent vindu med en dansende lyseblå silkegardin og lukten av søt røkelse i vinden, før du vet ordet av det har sansene dine trukket deg inn.

Ricardo Sanchez
Ricardo Sanchez i full sving under Musikkfest i Kubaparken i 2019, sammen med konferansieren som ledet programmet.

Hvorfor er denne scenen viktig?

- Denne scenen viser et mangfoldig Oslo, en by som har blitt cosmopolite og et møtepunkt for alle som elsker god musikk, sier Ricardo.

- Kanskje vet vi ikke hva vi egentlig er fordi vi er så satt i hva vi var. Selv de beste tradisjoner kan bli bedøvende, og alle trenger en påminnelse om hvordan musikk i kroppen kan kile en tilbake til livet, legger Samsaya til.

- Vi er tross alt levende og selv om vi er mange så er ingen av oss heldigvis helt identiske, og derfor må vi ha scener som feirer dette. Som gir rom til utfoldelse av nye former og uttrykk. Derfor mener jeg denne scenen så viktig, fordi den utfordrer det ellers til tider homogene uttrykket, avslutter hun.

Her kan du lese mer om alle artistene.

Programmet på Kubaparken – Musikk for alle:

Kategori:

Music