Alice Diop: «On Call»

Alice Diops film om det utfordrende livet på et legekontor i Paris.

05.09.2023

Alice Diop har vært kinoaktuell dette året med den kritikerroste Saint Omer. Diop har over det siste tiåret markert seg som en av Frankrikes viktigste regissører og som en observatør av det multikulturelle og sterkt klassedelte franske samfunnet. Enten hun arbeider med fiksjon eller dokumentar er hennes form og temahåndtering alltid dokumentaristisk.

On Call er Diops andre film, hvor hun og kamera med enkle tekniske grep er til stede, tro mot cinéma vérité-tradisjonen, på et legekontor i bydelen Bobigny. Dette legekontoret har spesialisert seg på å hjelpe asylsøkere med konsultasjon, medisin, og aller viktigst, for å rådgi og skrive attester pasientene trenger å komme frem i det franske byråkratiet. Ved at filmen er spilt inn over lengre tid, kommer vi tett på noen av pasientene som kommer til flere ganger og får på engasjerende vis innsikt i det de har flyktet fra og må leve med i dag.

On Call er et sterkt vitnesbyrd om det vanskelige livet mange lever i kampen for å få opphold i Europa og dertil anerkjennelse som menneske. Det er en tankevekkende erfaring å kunne se denne filmen i sammenheng med «Soleil ô», og få et perspektiv på veien det franske samfunnet har tatt med hensyn til innvandring over de femti årene som skiller disse filmene.

Visningen er en del av filmserien «Tidløs Reise», en nasjonal filmsatsning i samarbeid med Cinematekene i de fire største byene. Serien er kuratert av Hanan Benammar og Brynjar Bjerkem.

Sjekk ditt nærmeste Cinematek for detaljer og billetter:

Oslo

Tromsø

Bergen

Trondheim

I tillegg vises det ved Arctic Moving Image & Film Festival i Harstad

Denne visningen er også et samarbeid med Oslo Dokumentarkino.

Kategori:

Film

Related projects