Nøkkel til byen: Dans på taket

- Når jeg danser føler jeg meg helt fri, forteller 18 år gamle Nobu Wamwanduka som har vært med på prosjektet «Dans deg inn» hos Nasjonalmuseet. Dette er resultatet av et av mange samarbeid mellom Nøkkel til byen og kunst- og kulturinstitusjonene.

  30.06.2021

  Nøkkel til byen er TrAPs flerårige prosjekt der målet er å presentere ulike muligheter i kulturlivet for unge mellom 16 og 25 år i Oslo. Ungdommer settes i kontakt med kunst- og kulturinstitusjoner og møtene skal lede til kreative prosjekter og praksisplasser i institusjonene. Dette skal føre til et mer representativt og mangfoldig kulturliv i fremtiden.

  - Dette året har vært mer hektisk enn vanlig fordi vi har hatt så mange samarbeid samtidig, men det har også vært veldig gøy! Vi har hatt utrolig mange interessante samarbeid, forteller Amina Sahan, prosjektleder for Nøkkel til byen.

  Hva slags prosjekter har dere hatt?

  - Blant annet har vi hatt et samarbeid med Fotogalleriet, som ønsket å jobbe med noen som brant for digital kommunikasjon, formidling og foto. En av de unge som fikk praksisplass her har faktisk fått videre arbeid her!

  - Våre mange prosjekter med Nasjonalmuseet har også vært utrolig inspirerende og kreative. Jeg tror mange ungdommer har hatt glede av jobbene sine Nasjonalmuseet, legger Sahan til.

  Dans deg inn

  Et av prosjektene hun forteller om er Dans deg inn, hvor fem unge dansere fikk i oppdrag å danse på taket til det nye Nasjonalmuseet, dette skulle bli til en dansevideo. Over flere dager jobbet ungdommene med koreograf Annette Brandanger, men alt har ikke vært bare lett.

  Også danserne er fornøyd med samarbeidet.

  Related projects