unseeing art

I forbindelse med åpningen av "I Nasjonalmuseets blindsone" i Trondheim inviterte vi publikum til å reflektere over kunst, blikk og tilstedeværelse. Under hele galleriets åpningstid kunne besøkende se Fernando Brancos poetiske performance i blinde.

11.08.2015

I unseeing art er kunstnerens kropp kunstobjektet, mens performancen oppstår i relasjonen mellom kroppen og rommet, utstillingen og publikum. Branco inviterer publikum til å aktivt oppleve kunsten. Mens hun beveger seg gjennom rommet i blinde skaper hun stadig nye relasjoner med de andre kunstverkene. Ved å ha bind for øynene, henspeiler hun også på tematikken i utstillingen I Nasjonalmuseets blindsone, som blant annet stiller spørsmålstegn ved hvordan penger og makt i kunstmarkedet avgjør hva slags kunst som kommer frem i lyset, og hvilke kunstnere som forblir usett.

Fernanda Branco er en performancekunstner fra Brasil basert i Norge. Hun kjennetegnes av arbeider som krysser grensene mellom ulike sjangre, er opptatt av tilstedeværelse, og bruker av kroppen som middel når hun skaper kommunikasjon mellom seg og betrakteren. Hun arbeider med bevegelse, stemme og installasjon, og alltid i stedsspesifikke verk. Branco er også gartner, og arbeider også i skillet mellom kunst og økologi. I tillegg er hun kunstnerisk leder for ATCS - laboratory for performance practices.

unseeing art kunne ses sammen med utstillingen I Nasjonalmuseets Blindsone, som åpnet på Trondhjems Kunstforening 27. august 2015. Denne vandreutstillingen er produsert av Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur i samarbeid med TrAP, og turnerer Norge i en to-års periode. Kurator for utstillingen er Samir M'kadmi.

År:

2015

Kategori:

Visuell kunst

Dato:

28. august

Sted:

Trondheim

Produsert av
TrAP
Samarbeidspartner
Trondhjems Kunstforening
Relaterte prosjekter